800 g strudsesteg
2 dl rødvin
5 dl hønsebouillon
madkulør
fedtstof til bruning
½ dl portvin
hvedemel-jævning (Maizena)
salt
peber
Tilbehør:
500 g champignon
250 g frisk spinat
2 pærer i både
olie til bruning
kartofler (evt. nye)
Brun kødet på alle sider i en gryde.
Tag kødet op og tilsæt rødvin og portvin.
Koges ned til det halve. Læg kødet tilbage i gryden.
Tilsæt bouillon og kog under låg ca 30 minutter til stegen er svagt rosa. Vend stegen af og til.
Tag kødet op og lad den hvile indpakket i alu.folie, mens retten gøres færdig.
Skum skyen for fedt, jævn med meljævning og farv med kulør. Smag til med salt og peber.
Tilbehør:
Skær champignoner i skiver. Udkærn pærer og skær dem i både.
Rens spinaten og giv den et opkog i saltet vand.
Dryp af i en sigte. Brun champignoner i olie på panden.
Lad pærerne stege med et par minutter.
Vend til sidst spinaten i og smag til med salt og peber.
Skær stegen i skiver og server den med sauce, tilbehør og kartofler.