Logo

Strudsesteaks med Druesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 strudsesteaks á 150 g
smør til bruning
salt og peber
evt. lidt bredbladet persille til pynt

Sauce:
1 finthakket skalotteløg
15 g smør
1 spsk hvidvinseddike
1 dl madeira el. portvin(kan erstattes med bouillon)
2 ½ dl god hønsefond el. bouillon
1 spsk majsstivelse udrørt med 2 spsk koldt vand
100 g halverede og udstenede blå druer
100 g halverede og udstenede grønne druer
salt og peber
50 g smør i tern

Kartoffelgratin: (beregn 1-1 ½ time i ovnen)
1 ½ kg kartofler
150 g Boursin eller anden hvidløgs-krydder-urteost
2 ½ dl mælk
salt og peber

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Rør hvidløgsosten blød med mælk.
Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad og hæld osteblandingen over.
Dæk fadet med alufolie og stil det i ovnen ved 200 C i 45 min.
Fjern folien og lad fadet stå i ovnen til kartoflerne er møre og overfladen gyldenbrun.

Til saucen, som kan gøres parat i god tid, sauteres skalotteløg i fedtstof et par min.
Tilsæt hvidvinseddike og madeira og kog ned til ⅔.
Tilsæt bouillon og jævn med majsstivelse. Kom druerne i saucen og kog den igennem.
Smag til med salt og peber.
Pisk smørret i saucen lige før servering.
Dup strudsesteak’sene tørre med køkkenrulle.
Drys med salt og peber.

Brun steak’sene i fedtstof på panden i 4-5 min. på hver side, afhængig af tykkelse og hvor rødt, man ønsker kødet (må IKKE gennemsteges)

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 721 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her