2 strudsemedaljoner a 125 g
1 tsk olie tiul bruning
800 g kartofler
ca. 1 ½ dl yoghurt naturel
1 knust fed hvidløg
evt. lidt kartoffelvand
15-20 g mandelsplitter
salt og peber
2 spsk hakket persille til drys
Honningglaserede løg:
250 g skalotteløg
50 g smør
1 spsk soya
1 spsk flydende honning
ca. 1 ½ dl kartoffelvand
Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem meget møre i usaltet vand. Pisk dem til mos. tilsæt yoghurt, hvidløg og kartoffelvand til passende konsistens.
Kom mandlerne i og smag til med salt og peber.
Kog skalotteløgene 8-10 min. dækket med vand. Pil dem og brun dem i smør i en lille gryde.
Tilsæt soya og honning.
Lad dem trække i 5 min. Spæd med kartoffelvand og kog igennem.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys med peber.
Brun strudsemedaljonerne i olie på en varm pande i 1 min. på hver side.
Skru ned og fortsæt stegningen 2-3 min. på hver side afhængig af tykkelse.
Læg medaljonerne tildækket på en tallerken og lad dem hvile i 5-10 min. før servering.
Hæld skyen fra kødet ned i løgene.
Anret lidt mos, honningglaserede løg og strudsemedaljoner på 2 varme tallerkener. Drys med persille.
Server resten af mosen i en skål.