500 g hakket strudsekød
1 lille revet løg
1 æg
1 spsk hvedemel
1 dl hytteost
½-1spsk. Danablu
2 spsk revet ost
1-2 stængler snittet blegselleri
salt
peber
olie til stegning.
Sauce:
4 dl vand eller bouillon
l dl skummetmælk
1-2 tsk Ribsgele
salt
peber
kulør
sauceejævner
hakket persille
Salat:
2 æbler
en lille klase vindruer
2 stængler blegselleri
10 valdnødde-kerner
salatblade
2 dl ymer
salt
hvid peber
sukker
citronsaft.
Fars:
Rør samtlige ingredienser sammen til en fars, der stilles i køleskab i ca. ½ time, juster evt. konsistensen med lidt vand og form og steg 12 frikadeller.
Sauce:
kog stegepanden af med vand eller bouillon, tilsæt mælk og ribsgele, smag til med salt og peber og lad saucen koge et par min.
Juster med kulør og sauceejævner.
Rør hakket persille i lige inden serveringen.
Salat:
Bland æblestykker halve vindruer, snittet blegselleri, hakkede nøddekerner og strimlet salat.
Smag ymeren til med salt, peber, sukker og citronsaft og hæld den over salaten.