Logo

Strudse-steaks med druesauce og kartoffelgratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 stk steaks á 150 g
smør til bruning
bredblade t persille

Sauce:
1 finthakket løg
1 spsk vineddike
2 ½ dl hønsefond
1 spsk Maizena (udrørt i vand)

Gratin:
1 ½ kg kartofler
150 g hvidløg/krydderiost
salt og peber
2 ½ dl mælk
15 g smør
1 dl madeira el. portvin
100 g halv blå druer (udstenede)
50 g smør i tern

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Rør osten blød med mælk.
Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad og hæld osteblandingen over.
Dæk fadet med alufolie og stil det i ovnen ved 200ºC i 45 minutter.
Fjern folien og fortsæt bagningen 20-30 minutter til kartoflerne er møre og overfladen gyldenbrun.
Sauter løget i fedtstof et par minutter.
Tilsæt bouillon og kog den igennem.
Smag til med salt og peber.
Pisk smørret i saucen lige før servering.
Drys steakene med salt og peber.
Brun den i fedtstof på panden 3-4 minutter på hver side.
Server straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 899 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her