800 g strudsesteg
salt og peber
2 stk olie
1 dl friskpresset appelsinsaft
1 dl bouillon
3 dl te, helst lavet af kraftig te
3 spsk portvin eller madeira
40 g hasselnøddekerner
1 dl mælk
1 grønt æble i tynde skiver ca. 225 g
2 appelsiner i fileter (både uden hinder)
1 spsk majsstivelse, udrørt med 2 spsk koldt vand
2 spsk hakket persille
Dup strudsestegen tør med køkkenrulle. Gnid den med salt og peber.
Opvarm olien i en stegegryde og brun stegen på alle sider.
Tilsæt appelsinsaft, bouillon, te og evt. portvin og kog under låg ca. 30-35 min., til stegen er svagt rosa.
Vend af og til stegen. Et stegetermometer skal vise en centrumstemperatur på 57ºC.
Tag stegen op, pak den ind i alufolie og lad den hvile, mens retten gøres færdig.
Kog hasselnøddekernerne 5 min. i mælk. Kassér mælken og skyl nødderne i varme vand.
Si og skum skyen og kog den jævn med majsjævningen.
Kom hasselnødder, æble og appelsiner i skyen og kog det et par min.
Smag til med salt og peber.
Skær stegen i tynde skiver og anret dem på et fad med lidt æbler, nødder og appelsiner på. Læg bønnerne ved og drys med lidt persille. Kom saucen i en sauceskål og drys den med persille