4 couverter
250 g langkornede ris
1 rød, 1 grøn og 1 gul peberfrugt
100 g agurk
2 forårsløg
100 g cashewnødder
4 spsk planteolie
salt og peber
Bring ca. 1 l vand i kog, tilsæt lidt salt, hæld risene i og rør rundt en gang. Bring risene i kog og lad dem simre i 20 minutter. Lad de kogte ris køle af.
Skyl peberfrugterne, flæk dem på langs og fjern kerner og hinder. Skær peberfrugterne i små tern.
Skyl agurken og skær også den i små tern. Rens forårs løgene, skyl dem og skær dem i tynde strimler.
Opvarm wokken. Rist cashewnødderne uden fedtstof, tag dem op og stil dem til side. Hæld olien i wokken og varm det op. Tilsæt peberfrugter, agurker og løg og steg blandingen let. Tilsæt ris og nødder, bland alt og steg det yderligere 3 minutter.
Smag den stegte ris til med salt og peber. Giv den 2 minutter til. Server retten på varme tallerkener eller i skåle.
Stegte ris får mere bid, hvis man erstatter 100 g langkornede ris med sorte vilde ris. Især jordnødder eller smuttede, halve mandler passer godt hertil.