Logo

Stegte poussiner med bagte løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 poussiner
2 løg,
2 gulerødder og lidt grønt overskud til fond
200 g vindruer
smør til stegning
salt og peber
Herbes de Provence
hønsebouillon
1 ½ dl rødvin
flødeost

Fond:
Klip det yderste af vingerne af. De steges i smør til de er brune på alle sider samme med de groftskårne urter i en lille gryde. Når de er fint brune spædes der op med halvt vand og halvt rødvin, så det dækker.
Koges med låg en ½ times tid. Koges videre uden låg endnu ½ time. Hvis væsken koger væk, kan der spædes op med lidt mere rødvin (vinger og grønsager skal være dækket af væske under hele kogningen).
Vigtigt: husk at komme så mange løgskaller i fonen som muligt – de er med til at give den brune farve og du kan undgå madkulør, der efter vores mening er en af de mest ækle køkkenting, der overhovedet findes.

Poussinerne steges i gryde. Start med brystsiden og vend dem til de er helt brune og flotte på alle sider.
Når de er stegt brune vendes de med brystsiden nedad, Der drysses med salt, peber og Herbes de Provence. Tilsæt den hjemmelavede hønsebouillon, de halverede vindruer og rødvinen. De steges ved svag varme i 15 – 20 minutter hvorefter de vendes og steges færdig i endnu 15 – 20 minutter. De skal være ordentlig gennemstegte – Stik en kødnål ned i brystet. Den skal være let, at trykke ned og der må ikke komme lyserød saft ud.
Poussinerne tages op og saucen sies, koges lidt ind til en god konsistens og tilsættes flødeosten. Koges endnu lidt ind – og du er helt fri for, at jævne denne herlige velsmagende sauce.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 709 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her