Steg kun unge duer - da man ikke umiddelbart kan se det, må man stole på sin fiskehandler - en gammel due kan ikke steges mør. Beregn mindst 1 due pr. person, 1 ½ til 2, hvis der spises godt.
Til 4 personer
4-6 unge duer
salt og peber
6-8 tynde skiver fersk spæk
50 g smør
½ dl bouillon
½ dl piskefløde
Sauce:
Stegeskyen
2 dl piskefløde
ribs- eller solbærgelé
Jævning
Drys de istandgjorte duer ind- og udvendigt med salt og peber.
Ombind dem med tynde spækskiver og brun dem på alle sider i smør i en stegegryde.
Dæmp varmen og kom bouillon og piskefløde ved.
Lad dem stege under låg i 30-40 minutter.
Vend dem hyppigt, så de bliver ensartet stegt.
Tag de færdigstegte duer op af gryden og tilsæt piskefløden.
Kog saucen igennem og jævn den.
Smag til med ribsgelé, salt og peber.
Del duerne i halve og anret dem på et varmt fad.
Hæld lidt af saucen over og server resten til.
Serveres med små, kogte, persillevendte kartofler og salat.
Tips: Det smager godt at fylde duerne med et par friske salvieblade. Saucen kan tilsættes små, ristede champignoner, eller de kan serveres som tilbehør.