Logo

Stegt stenbider med rodfrugter - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den værste kulde er løjet af, før stenbideren dukker op - det sker gerne i marts, men når vinteren er mild uden bidende frost i længere perioder, er stenbideren meget tidligere på færde. Der er stor forskel på hannen og hun­nen, som også kaldes kvabso. Hannen er lille og meget farvestrålende, mens hunnen er væsentlig større og holder den grå farvetone. Hunnen er mere løs i kødet og egner sig bedst til at ryge, mens hannen er den bedste spise­fisk. Fisken flåes hos fiskehandleren.

Til 4 personer

 

2 flåede stenbidere eller 4 fileter a 175 g

salt og peber

smør til stegning

Tilbehør:

3-4 gulerødder

½ selleri

2 persillerødder

2 løg

2 spsk smør

1 dl grønsags- eller fiske bouillon

purløg

evt. frisk stenbiderrogn

 

Skær alle de rensede rodgrønsager i tynde skiver.

Smelt 2 spsk smør i en gryde eller dyb pande og kom grønsagerne i.

Lad dem sautere kort, uden de tager farve.

Hæld grønsags-eller fiskebouillon i.

Lad grønsagerne snurre til de lige netop er møre.

Smag til med salt og peber.

Lad smør blive gyldent på en pande.

Steg fileterne i 4-5 minutter.

Krydr dem med salt og peber.

Bland fintklippet purløg i grønsagerne og server dem til de stegte fileter evt. sammen med frisk stenbiderrogn.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.222 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her