Logo

Stegt lammekølle med hvidløg og timian

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I denne sommerudgave af en dejligt klassisk ret giver rosmarin og citron lammekødet en skøn frisk smag. Til 8 pers.
 
Lammekølle:
1 udbenet lammekølle fra forårslam
5 fed knust hvidløg
1 nip groftkværnet sort peber
2 spsk hakket frisk rosmarin
Saft fra 1 citron
3 spsk olivenolie
1 spsk havsalt
 
Sauce:
4 spsk hakket frisk timian
1 tsk havsalt
Saft fra 1 citron
8 spsk olivenolie
Friskkværnet sort peber
 
Bland hvidløg, rosmarin og peber.
Bred kødet ud, og gnid blandingen ind i kødet.
Hæld derefter citronsaft og olivenolie henover kødet.
Sørg for, at kødet er helt dækket af mari­naden, og lad det marinere natten over.
Varm ovnen op til 200°C.
Tag kødet op af marinaden, og krydr med salt.
Opvarm en stor stegepande, indtil den begynder at ryge.
Steg kødet hurtigt på begge sider på panden.
Steg det derefter færdigt i ovnen i 30 minutter eller længere, hvis kødet skal være gennemstegt.
Til saucen: Knus timian og havsalt, tilsæt citronsaft, olie og peber.
Skær det færdigstegte kød i skiver og server sammen med saucen.
 
"Lam har et højt indhold af carnitin. Det er en aminosyre, som kroppen behøver for at omdanne fedtsyrer til energi"

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.204 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvordan klarer Trump sig?
Effektiv reklame - klik her