I denne sommerudgave af en dejligt klassisk ret giver rosmarin og citron lammekødet en skøn frisk smag. Til 8 pers.
Lammekølle:
1 udbenet lammekølle fra forårslam
5 fed knust hvidløg
1 nip groftkværnet sort peber
2 spsk hakket frisk rosmarin
Saft fra 1 citron
3 spsk olivenolie
1 spsk havsalt
Sauce:
4 spsk hakket frisk timian
1 tsk havsalt
Saft fra 1 citron
8 spsk olivenolie
Friskkværnet sort peber
Bland hvidløg, rosmarin og peber.
Bred kødet ud, og gnid blandingen ind i kødet.
Hæld derefter citronsaft og olivenolie henover kødet.
Sørg for, at kødet er helt dækket af marinaden, og lad det marinere natten over.
Varm ovnen op til 200°C.
Tag kødet op af marinaden, og krydr med salt.
Opvarm en stor stegepande, indtil den begynder at ryge.
Steg kødet hurtigt på begge sider på panden.
Steg det derefter færdigt i ovnen i 30 minutter eller længere, hvis kødet skal være gennemstegt.
Til saucen: Knus timian og havsalt, tilsæt citronsaft, olie og peber.
Skær det færdigstegte kød i skiver og server sammen med saucen.
"Lam har et højt indhold af carnitin. Det er en aminosyre, som kroppen behøver for at omdanne fedtsyrer til energi"