Logo

Stegt dyrekølle - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dyrekølle er ikke hverdagsmad, men da kødet mætter mere end bl.a. okse­kød, kan man beregne lidt mindre pr. person. Denne dyrekølle er stegt på traditionel vis med baconskiver, de kan udelades, hvis man synes.

 

Til 10 personer

1 dyrekølle på ca. 2 ½ kg

12 enebær

salt og peber

150 g bacon

evt. smør

1 liter vildtbouillon

6-7 dl fløde

ribs- eller rønnebærgelé

 

Skær store sener og hinder af køllen.

Tør kødet og gnid det med knuste enebær, salt og peber.

Læg baconskiver over køllens overside og kom evt. også lidt smør på.

Brun køllen ved 250°C i ca. 15 minutter.

Dæmp varmen til 175°C og hæld bouillonen ved.

Steg køllen færdig - det varer knap 2 timer.

Lad køllen hvile mindst 20 minutter før den skæres for.

Si stegeskyen over i en gryde og bring den i kog.

Tilsæt fløden og kog ind nogle minutter.

Jævn saucen og smag den til med salt, peber og gelé.

Skær kødet i skiver lige før serveringen og byd kogte aspargeskartofler, Waldorfsalat, tyttebærsyltetøj og/eller gelé til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.463 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her