½ skive rugbrød med smør
1 stk ål som har længde som ½ stk rugbrød
1 spsk remoulade
1 citronbåd
½ tsk finthakket persille
Ålen skæres igennem, benet tages ud og de 2 stykker lægges på brødet.
Remouladen lægges som en bræmme i midten.
Pynt med persillen og citronbåden oven på remouladen.
Stegt ål:
Drys ålen med lidt salt på begge sider og lad den hvile ½ time på køl.
Paner ålen i hvedemel, æg og rasp i nævnte rækkefølge.
Ålen steges i rigeligt olie på panden i ca. 10 minutter ved svag varme, alt efter tykkelse. Når ålen er gennemstegt, skal den dryppe af på et stykke køkkenrulle, æggebakke eller lignende.
Remoulade:
Remoulade kan laves på forskellige måder, og selvfølgelig kunne vi starte med at sylte grønsagerne osv. Men man kan også købe en Luksus Picalilly (sød sennepspickles).
500 g Picalilly kommes i en sigte, for at senneps-dressingen kan dryppe af. Blend grønsagerne groft og tilsæt 200 g Kryddermayonnaise, se opskrift, og man har en næsten hjemmelavet remoulade, som smager dejligt.
Man kan også blende kapers eller saltagurker med, hvis den skal være mere salt.