En af barndommens bedste retter. Kan serveres med kogte kartofler til, men bagte kartofler smager nu bedre. En hvidkålssalat er heller ikke dårlig som tilbehør.
Til 4 personer
1 kg gode stegeben (nøgleben)
salt og peber
Tilbehør: Bagte kartofler og salat med hvidkål
Kom stegebenene i en bradepande og drys dem med salt og peber.
Steg dem i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.
Beregn 1 bagekartoffel pr. person.
Sæt dem i ovnen 10 minutter - før kødet sættes ind - det vil så være færdigt på samme tid.
Hvidkålssalat: Snit et hvidkålshoved fint og bland det med 1 skrællet appelsin skåret i små stykker samt en lille håndfuld rosiner.
Kom en marinade på af 1 dl appelsinsaft.
Tips: Benene kan også steges i gryde: Svits dem i fedtstof i en stegegryde. Hæld et par dl vand eller suppe ved og lad dem snurre under låg, til kødet er mørt. Skyen kan jævnes til sauce.