Logo

Stegeben - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En af barndommens bedste retter. Kan serveres med kogte kartofler til, men bagte kartofler smager nu bedre. En hvidkålssalat er heller ikke dårlig som tilbehør.

Til 4 personer

 

1 kg gode stegeben (nøgleben)

salt og peber

Tilbehør: Bagte kartofler og salat med hvidkål

 

Kom stegebenene i en bradepande og drys dem med salt og peber.

Steg dem i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.

Beregn 1 bagekartoffel pr. person.

Sæt dem i ovnen 10 minutter - før kødet sættes ind - det vil så være færdigt på samme tid.

Hvidkålssalat: Snit et hvidkålshoved fint og bland det med 1 skrællet appel­sin skåret i små stykker samt en lille håndfuld rosiner.

Kom en marinade på af 1 dl appelsinsaft.

 

Tips: Benene kan også steges i gryde: Svits dem i fedtstof i en stegegryde. Hæld et par dl vand eller suppe ved og lad dem snurre under låg, til kødet er mørt. Skyen kan jævnes til sauce.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.895 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her