Britisk klassiker.
340 gr. hvedemel med hævemiddel
Salt og peber
170 gr. oksenyrefedt
Koldt vand
230 gr. oksenyrer
700 gr. oksekød (fx. kam)
1 finthakket løg
2 spsk hvedemel
1 tsk Worcester-sauce
Bland melet med salt og peber og tilsæt oksenyrefedtet og bland det til det er jævnt fordelt.
Tilsæt koldt vand og ælt til du får en god elastisk dej, der let glider ud af skålen.
Tag ¼ del af dejen fra og gem den til senere. Rul resten ud til den passer ned i en postejform der rummer 1,5 l.
Skær oksenyrer og det afpudsede oksekød i meget små stykker og vend det i melet. krydr med salt og peber.
Kom kød og løg ned i formen og pres det godt sammen. Tilsæt vand så det lige dækker kødet.
og ilsæt 1 tsk Worcester-sauce.
Rul det sidste dej ud til et låg og læg det over så det dækker det hele.
Læg et dobbelt stykke alufolie over formen og sørg for at det lukker tæt til. Lav en fold i midten af alufolieen så dejen får plads til at hæve. Bind en snor omkring.
Nu kommes formen i en dampkoger. Den skal have 5 timer. Efter 2 ½ time bør De tjekke om dampkogeren har brug for mere vand.