20 stk - Disse kan gøres klar om formiddagen/dagen før og lægges på køl lige parat til at stege i ovnen. Saucen skal serveres kold og kan laves dagen før og stå på køl. Jeg ville ikke lave hjemmelavede til mere end 40 personer, men da man kan købe gode erstatninger hos kinesiske købmænd, kan man servere dem for mange, mange mennesker.
Fars:
2 andebryster
1 cm frisk ingefær
1 lille chili uden kerner, medmindre man vil have den meget stærk
1 fed hvidløg
2 skalotteløg
1 spsk soja
1 spsk sherry
1 pakke wonton wrappers (kan købes i specialbutikker (frosne) eller kan erstattes af fillodej i 2-3 lag. Bruger man fillodej, ville jeg nok lave forårsruller, da fillodejen ikke er
så smidig som wontondejen)
1 æggehvide til at lukke dejen med
ca. 2 dl jordnøddeolie til pensling
Sauce:
1 dl soja
2-3 spsk tør sherry
1-2 spsk mørk balsamico
1 spsk jordnøddeolie
1 cm frisk fintreven ingefær
½ fed finthakket hvidløg
1 lille frisk chili i små skiver
evt. lidt sukker
Skær fedtet af andebrysterne og kom kødet og alle ingredienserne fra ingefær til løg i en foodprocessor.
Blend til en ensartet fars og juster med soja og sherry.
Læg wontonwrappers ud på et bord og læg en skefuld fars på hver.
Luk med lidt æggehvide og læg dem på køl.
Steges i ovnen ved 225º i 15 minutter til sidst.
Til saucen røres alle ingredienser sammen og smages til.
Da saucen er god til sprøde grønsager, kan man samtidig på bordet stille et glas med kina radiser i stænger, gulerødder i stænger, agurker i stænger, æbler i både og stilke med frisk mynte.