1 ¼ kg oksebryst
1 liter vand
150 g salt
1 tsk salpeter
40 g smør/margarine
40 g sukker
hvidkål
2 spsk hvedemel
Bring vand, salt, salpeter og sukker i kog og afkøl lagen.
Læg kødet i en skål og hæld den kolde lage over.
Den skal dække kødet.
Det skal stå koldt 2-3 dage.
Tør kødet af og kom det i den gennemfugtede lergryde/stegeso.
Hæld frisk vand på, til kødet er dækket.
Kog oksebrystet i 2-3 timer ved 200ºC.
Kødet skal være så mørt, at benene nemt kan trækkes ud.
I de sidste 45 minutter af kogetiden kan der koges fintsnittet hvidkål
eller spidskål med i gryden.
Tag kødet op og tilsæt kålen en smørbolle og smag stuvningen til.
Spis groft rugbrød og sennep til det sprængte oksebryst.