1 lammekølle, evt. udbenet
Saltlage:
3 l vand
800 g salt
100 g sukker
KOGELAGE:
vand
1 løg
1 gulerod
2 laurbærblade
2 kviste timian
10 peberkorn
LUN SALAT:
¾ kg små nye kartofler
12 små gulerødder
10 forårsløg
250 g broccoli
MARINADE:
3 spsk olivenolie
3 spsk limesaft
GRØN PEBERRODSFLØDE:
1 ½ dl piskefløde
1 ½ dl cremefraiche 18%
2 spsk frisk reven peberrod
1 dl hakket brøndkarse
½ tsk salt
peber
Lammekølle:
Vand, salt og sukker koges sammen og afkøles.
Lammekøllen lægges i saltlagen og trækker køligt i 2 døgn, helst i køleskab, vendes flere gange, hvis saltlagen ikke dækker helt.
Køllen tages op af saltlagen og koges i vand tilsat løg, gulerod, laurbærblade, timian og peberkorn.
Koges ca. 1 ½ time under låg ved svag varme.
Trækker 20-30 min. indpakket i alufolie.
Køllen kan serveres varm eller kold skåret i tynde skiver.
Salat:
Kartoflerne skrubbes, halveres, hvis de er store.
Gulerødderne skrubbes eller skrælles.
Forårsløgene renses.
Broccolien deles i buketter, stokken skæres i terninger.
Kartoflerne koges i letsaltet vand i 8-10 min.
Gulerødderne koges med yderligere 2 min.
Broccolien koges med yderligere 2 min.
Forårsløgene koges med yderligere 2 min.
Grøntsagerne hældes til afdrypning i en sigte og fordeles på et fad.
Marinaden piskes sammen og hældes over.
Peberrodsfløde:
Fløden piskes til skum og blandes med de øvrige ingredienser til peberrodsfløden.