Logo

Sprængt lammekølle med lun salat og peberrodsfløde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Personer: 6

1 Lammekølle, evt. udbenet
Saltlage:
3 l Vand
800 g Salt
100 g Sukker
Kogelage:
Vand
1 Løg
1 Gulerod
2 Laurbærblade
2 Kviste timian
10 Peberkorn
Lun Salat:
¾ kg Små nye kartofler
12 Små gulerødder
10 Forårsløg
250 g Broccoli
Marinade:
3 spsk Olivenolie
3 spsk Limesaft
Grøn Peberrodsfløde:
1 ½ dl Piskefløde
1 ½ dl cremefraiche 18%
½ tsk SaltPeber
2 tsk Frisk reven peberrod
1 dl Hakket brøndkarse

Lammekølle: Vand, salt og sukker koges sammen og afkøles. Lammekøllen lægges i saltlagen og trækker køligt i 2 døgn, helst i køleskab, vendes flere gange, hvis saltlagen ikke dækker helt. Køllen tages op af saltlagen og koges i vand tilsat løg, gulerod, laurbærblade, timian og peberkorn. Koges ca. 1 ½ time under låg ved svag varme. Trækker 20-30 min. indpakket i alufolie. Køllen kan serveres varm eller kold skåret i tynde skiver.
Salat: Kartoflerne skrubbes, halveres, hvis de er store. Gulerødderne skrubbes eller skrælles. Forårsløgene renses. Broccolien deles i buketter, stokken skæres i terninger. Kartoflerne koges i letsaltet vand i 8-10 min. Gulerødderne koges med yderligere 2 min. Broccolien koges med yderligere 2 min. Forårsløgene koges med yderligere 2 min. Grøntsagerne hældes til afdrypning i en sigte og fordeles på et fad. Marinaden piskes sammen og hældes over.
Peberrodsfløde: Fløden piskes til skum og blandes med de øvrige ingredienser til peberrodsfløden.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 760 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her