Personer: 6
1 Lammekølle, evt. udbenet
Saltlage:
3 l Vand
800 g Salt
100 g Sukker
Kogelage:
Vand
1 Løg
1 Gulerod
2 Laurbærblade
2 Kviste timian
10 Peberkorn
Lun Salat:
¾ kg Små nye kartofler
12 Små gulerødder
10 Forårsløg
250 g Broccoli
Marinade:
3 spsk Olivenolie
3 spsk Limesaft
Grøn Peberrodsfløde:
1 ½ dl Piskefløde
1 ½ dl cremefraiche 18%
½ tsk SaltPeber
2 tsk Frisk reven peberrod
1 dl Hakket brøndkarse
Lammekølle: Vand, salt og sukker koges sammen og afkøles. Lammekøllen lægges i saltlagen og trækker køligt i 2 døgn, helst i køleskab, vendes flere gange, hvis saltlagen ikke dækker helt. Køllen tages op af saltlagen og koges i vand tilsat løg, gulerod, laurbærblade, timian og peberkorn. Koges ca. 1 ½ time under låg ved svag varme. Trækker 20-30 min. indpakket i alufolie. Køllen kan serveres varm eller kold skåret i tynde skiver.
Salat: Kartoflerne skrubbes, halveres, hvis de er store. Gulerødderne skrubbes eller skrælles. Forårsløgene renses. Broccolien deles i buketter, stokken skæres i terninger. Kartoflerne koges i letsaltet vand i 8-10 min. Gulerødderne koges med yderligere 2 min. Broccolien koges med yderligere 2 min. Forårsløgene koges med yderligere 2 min. Grøntsagerne hældes til afdrypning i en sigte og fordeles på et fad. Marinaden piskes sammen og hældes over.
Peberrodsfløde: Fløden piskes til skum og blandes med de øvrige ingredienser til peberrodsfløden.
--