Logo

Sprængt kalvetunge med grønsager i stegeso

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 sprængt kalvetunge
4 dl vand
2 porrer
2 gulerødder
½ selleri
1 persillerod
1 suppevisk
2 spsk hvedemel
40 g smør eller margarine
persille
       
En sprængt tunge skal i almindelighed ikke vandes ud, men spørg slagteren om hvor salt den er, og om den bør udvandes.
Skyl den sprængte tunge og læg den på siden i den gennemfugtede stegeso.
Hæld vandet ved og kom suppevisken i.
Kog tungen ved 200ºC i ca 1 time.
Vend den og kom de småtskårne grønsager i. lad tungen mørne endnu ca. 1 time.
Tag den op og flå den.
Jævn saucen med en smørbolle af hvedemel og fedtstof.
Smag stuvningen til og kom meget hakket persille i.
Skær tungen i skiver og kom den tilbage i grønsagsstuvningen.
Der kan kommes ærter i, men de må kun koge med i ca. 5 minutter til sidst.
Der kan serveres hvide kartofler til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.444 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her