500 g Nutana hel spinat (frossen)
1 spsk olie
100 g Nutana porrer i skiver (frosne)
125 g fetaost, smuldret
90 g cheddarost, revet
5 æg, let sammenpiskede
16 arkfillodej
⅓ dl olivenolie
1 æg, til pensling
100 g mandler, hakkede
1 spsk sesamfrø
Salt
peber
Forvarm ovnen til 200°C. Smør en bradepande med olie. Porrerne ristes let på en pande sammen med mandlerne, kommes i en røreskål og blandes med spinat, ost, æg. Smages til med salt og peber. Røres grundigt igennem, osten skal være jævnt fordelt.
1 ark fillodej placeres i bunden af bradepanden så kanterne hænger udover. Der laves yderligere 7 lag, hvor der pensles med olie imellem hvert lag.
De resterende dejark dækkes med et fugtigt klæde, så de ikke tørre ind.
Kom spinatfyldet ud over fillodejen, og bøj kanterne ind mod midten. De sidste 8 ark dej pensles med olie, og lægges oven på fyldet. De skal lukkes godt ned langs siderne af bradepanden.
Toppen pensles med æg og drysses med sesamfrø.
Bages i ovnen 35-40 min ved 220°C og serveres straks.