1 pk. butterdej (5 plader)
450 g hel spinat eller hakket spinat
3 spsk hakket persille
2 fed finthakket hvidløg
Salt og peber
ca 200 g varmrøget laks eller røget laks
2 æg
1 dl fløde (13%)
1 dl mælk
2 dl A-38
(røres til en æggemasse)
1 æg til pensling
2 plader butterdej rulles ud så de dækker bunden og siderne på et aflangt ovnfast fad.
Prik med en gaffel og forbag bunden i ca. 5 min ved 200ºC.
Svits spinat, hvidløg og persille i lidt fedtstof og krydr med salt og peber. Fordel spinaten på butterdejsbunden.
Fordel laksen i små stykker ovenpå og hæld æggemassen over.
Rul 2 plader butterdej ud til låg og brug den sidste plade til pynt.
Skær evt. små fisk eller en bladranke med klejne- eller pizzahjul.
Pensles og bages i ca. 35-40 min. ved 200ºC.