i mikroovn
Fiskefars:
300 g torskefilet u/skind og ben
1 tsk salt
1 dl fløde 13%
1 æggeblomme
1 æg
25 g blødt smør
3 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
200 g frisk spinat
1 bundt persille
Sauce:
1 dl mayonnaise
1 dl cremefraiche
½ dl sød chili
salt
hvid peber
2 finthakkede skalotteløg
lidt klippet dild
Pynt:
250 g renset frisk stenbiderrogn
Fiskekød, salt og lidt fløde 13% blendes i kort tid i food-processoren.
Resten af fløde 13% tilsættes efterhånden.
Æggeblommen tilsættes og det hele æg lidt efter lidt.
Smør og hvedemel tilsættes.
Piskefløden piskes og vendes i farsen.
Spinat og persille hakkes groft og blandes i fiskefarsen.
Fiskefarsen kommes i en smurt, aflang form (ca. 1 liter) der dækkes til.
Tilberedes i mikrobølgeovnen ved fuld effekt i 3 minutter og halv effekt i ca. 3 minutter, til farsen er akkurat stivnet.
Ingredienserne til saucen blandes.
Serveres hel på et fad eller portionsanrettet i skiver . Pyntes med dild og stenbiderrogn.