Bund:
7 g tørgær
1 tsk sukker
280 g hvedemel
2 ½ dl håndvarmt vand
Fyld:
10 spinatblade, strimlede
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, pressede
2 løg, hakkede
440 g flåede tomater, fra dåse
½ tsk friskkværnet peber
12 sorte oliven uden sten, hakkede
Opvarm ovnen til 210°C.
En bageplade pensles med olie.
Bund:
Tørgær, sukker og hvedemel blandes i en stor skål.
Vandet røres i gradvist.
Dejen tages ud på et meldrysset bord og æltes til den er blød og elastisk.
Lægges i en let olieret skål og dækkes med et viskestykke.
Dejen hæver på et lunt sted til den har dobbelt størrelse, ca 15
minutter.
Fyld:
Spinaten lægges i en gryde og dampes ved lav varme i ca. 3 minutter.
Hæld væden fra og lad spinaten køle af.
Pres overskydende væde ud med hænderne.
Olien opvarmes i en lille gryde, og løg og hvidløg sauteres i 5-6
minutter.
Tilsæt tomater og peber og kog videre i 5 minutter
Dejen slås ned og æltes kort igennem på et meldrysset bord.
Derefter rulles den tyndt ud og lægges over på bagepladen.
Fordel spinaten, tomatsaucen og de hakkede oliven jævnt over hele
fladen.
Bages i 25-30 minutter.
Skæres i kvadrater og serveres varm eller kold.