1 kg kartofler, skrællede
salt
2 store rødløg
50 g smør
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, presset
2 spsk persille, finthakket
4 æg, let sammenpiskede
Skær kartoflerne i små tern og kog dem med salt i 3 min.
Tag gryden af blusset og lad kartoflerne trække i gryden i 8 min. Hældes op i en si og afdryppes godt.
Hak løgene groft.
Sauter løgene i smør og olie på en tefalpande ved middel varme.
Tilsæt hvidløg og sauter i 8 min mens der røres jævnligt.
Tilsæt kartoflerne og sauter yderligere 5 min.
Grønsagerne tages af panden og kommes i en skål.
Tilsæt hakket persille og piskede æg og bland godt.
Varm panden op igen og hæld æggemassen på.
Dæmp varmen og dæk panden med et låg.
Steg ved lav varme i 10 min.
Undersiden må gerne blive brun.
Stil evt. panden under en varm grill.
Omeletten er lækker sammen med oliven, strimlet salat og fintsnittet
rødløg.
Desuden kan den pyntes med friske krydderurter.