2 ½ + 3 spsk olivenolie
1 kg store kartofler
2 tsk salt
1 ½ dl finthakket løg
4 æg
evt. flere æg eller mælk
Varm 2 ½ dl olie op i en pande.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Strø 1 tsk salt på dem og steg dem 8-10 minutter i olien. Vend dem under
stegningen.
Tilsæt løgene og fortsæt stegningen ca. 10 minutter til, indtil kartoflerne
er møre og gulbrune.
Kom det hele op i en sigte, så evt. overflødigt fedtstof kan løbe af.
Pisk æggene sammen og tilsæt 1 tsk salt.
Bland kartoflerne og løg i æggemassen.
Varm 3 spsk olie op på panden.
Hæld æggemassen på og fordel kartoflerne.
Steg æggemassen, til den er fast og gylden i bunden.
Læg et låg over panden. Vend æggekagen ud på det og lad den forsigtigt
glide tilbage på panden igen.
Bag æggekagen til den også er gylden på den anden side.
I de forskellige regioner i Spanien tilsættes ofte - efter tradition - en
eller anden form for pølse i skiver sammen med kartoflerne.