650 g blandede fiskefileter og / eller fiskestykker - sej - torsk - ørred
- rødspætte - skrubbe - ising – laks
1 kg kartofler
3 stk gulerødder (250 g )
2 løg
3 laurbærblade
3 fed hvidløg
1 bundt persille skyllet og plukket
saften fra 1 presset citron
2 dl hvidvin
2 - 3 dl vand
olie
Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og koges i 10 min.
Gulerødderne skrælles og rives og saften fra citronen hældes over.
Løg og hvidløg renses, hakkes fint og blandes.
Et ovnfast fad smøres i olie
Læg kartoffelskiver, løg, reven gulerod, persille og fisk lagvis; begynd og
afslut med kartoffelskiver (gem lidt persille til at garnere med).
Tilsæt laurbærblade, salt og peber.
Vand og hvidvin hældes over til det når ca. 3 cm fra kanten af fadet.
Fadet dækkes med alufolie og sættes i en 225ºC varm ovn i ca. 45 min.
Folien fjernes, en del af væden hældes fra og der pyntes med persille.