Logo

Souffle af røget ørred, sild, stenbider eller makrel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g røget fisk
200 g fiskefars
1 æg

Sauce:
1 lille fennikel
1 ½ dl hvidvin
125 g smør

Garniture:
lidt kogte eller dampede grønsager efter eget valg

Pil den røgede fisk fra hinanden. Undgå ben og skind. Del den i mindre stykker.
Rør fiskefarsen med æg, salt og peber. Hvis farsen er meget fast tilsæt evt. lidt mælk/fløde.

Vend den røgede fisk i farsen og fordel i de smurte forme.

Stil formene i en gryde med varmt vand omkring. "Kog" souffléerne ved svag varme i 15 minutter. Der må ikke komme vand i selve souffléerne.

Skær toppen af fenniklen fra, del den i 2 og skær rodstykket af. Snit den i tynde skiver .

Damp fenniklen mør i hvidvinen, og tilsæt herefter smørret lidt efter lidt. Husk saucen må herefter ikke koge.

Vend nu souffléerne ud på en tallerken eller et fad, hæld den tilsmagte sauce med fennikel over. Pynt evt. med de dampede grønsager.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 983 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her