1,5 kg kartofler
3 porrer
25 g smør
1 dl piskefløde
150 g bacon
2-3 spsk hakket persille
3 tsk Colmans sennepspulver
1 dl mælk
1 tsk salt
½ tsk hvid peber
6 laksesteaks a ca. 200 g
friskkværnet peber
olivenolie
saft af ½ citron
3 spsk sojasauce
Pynt:
Dild kviste
Kartofler skrælles og koges møre i vand. Porrer renses og snittes i tynde ringe. Smør smeltes i en gryde, og porrer tilsættes. Svitses i et par min. under omrøring. Fløden tilsættes, og låget lægges på gryden. Koges ved svag varme i ca. 5 min. Smages til med salt og peber. Vandet hældes fra kartoflerne og de moses.
Bacon klippes i små stykker med en saks. Sennepspulver røres ud i mælk og blandes i mosen sammen med bacon, hakket persille, porrestuvning, salt og peber.
Kartoffelmosen hældes i et smurt ovnfast fad og bages i ca. 45 min. ved 200º.
Laksen krydres med peber og steges i lidt olie på en pande i 3-4 min. på hver side. Citronsaft og sojasauce hældes over laksen. Serveres straks pyntet med dild kviste.