Logo

Slanke-grovboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 tsk groft salt.
2 tsk sukker.
1 pose tørgær (alm. gær kan bruges-50 g ).
400 g grahamsmel.
600 g hvedemel.
1 dl hørfrø.
1 dl 3-kornsblanding.
8 dl vand.
Æg til pensling.
 
Varm 2 dl vand op med hørfrø og 3-kornsblanding. Lad det trække, til
det er håndvarmt.
I et stort fad blandes salt, sukker, tørgær, hvedemel og grahamsmel og heri
hældes den håndvarme kornblanding og resten af vandet.
Ælt dejen godt sammen med hænderne, den skal være let klistret.
Stil den til hævning lunt og tildækket 1 time.
Ælt igennem og form 24 boller.
Sæt dem på en plade og rids dem i toppen.
Efterhæver en halv time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 200ºC
i ca. 20 minutter.
Slanke-bollerne mætter godt, de har en god smag og kan spises som
"bideboller" uden smør eller lign.
Tips: Opbevares i køleskab. Bollerne er fryseegnede.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.533 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her