Logo

Skovdue i kantarel frikassé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 skovduer

Frikassé:
200 g friske kantareller
3-4 skalotteløg
50 g smør
1 glas tør hvidvin
lidt olivenolie
2 stilke persille
saften af ½ citron
salt og peber

Kompot:
10 blommer
4-5 stilke citronmelisse
50 g smør
et lille glas blommebrændevin (F. eks. Slivovitz)

Garniture:
2 store bagekartofler
2 gulerødder
¼ knoldselleri
¼ kålrabi
brøndkarse

Frikassé:
Kantarellerne svitses i smør sammen med de finthakkede skalotteløg. Tilsættes hvidvin, olivenolie og koges igennem. Tilsættes hakket persille og monteres med smør. Smages til med citronsaft, salt og peber.

Kompot:
Halve blommer mørnes i smør. Smages til med blommebrændevin, samt finthakket citronmelisse.

Skovdue:
Duerne steges i ovnen ved 250 ºC C i 10 minutter. Hviler herefter 10 minutter inden anretningen.

Garniture:
Kartofler, selleri, gulerod og kålrabi skrælles og tourneres (formes) i passende størrelse. Koges halvmøre og steges herefter færdige og gyldenbrune i klaret smør.

Anretning:
Duerne anrettes ovenpå blommekompotten, med frikasséen rundt om de stegte rodfrugter. Pyntes af med brøndkarse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.086 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her