½ kg svinekød, nakkekam eller bov i grove tern
4 store løg
1 ½ kg store, melede kartofler
4 laurbærblade
3 hele nelliker
salt og peber
Krydderiblanding:
2 spsk salt
1 spsk strøget sukker
1 tsk tørret timian
Krydderiblandingen, altså salt, sukker og timian, blandes og gnides godt ind i kødet. Lad det stå og trække natten over i køleskab.
Skyl kødet inden det bruges næste dag.
Løgene snittes og sættes over at koge sammen med kødet.
Når det koger, skummes suppen.
De skrællede og skårne kartofler, laurbær og nelliker kommes ved.
Dækkes med rigeligt vand over kartoflerne.
Retten simrer ved jævn varm i en time til halvanden..rør en gang imellem godt i bund. Efterhånden som kartoflerne koger ud, vil de give skipperlabskovsen konsistens. Serveres med sennep, rødbeder, eddike og rugbrød.