2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g
2 tsk olie
Tomat-agurkesalsa:
2 tomater
1 agurk
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk ketchup
evt. 1/5-¼ chili
Glaserede forårsløg:
10 forårsløg
½ spsk olie
½-1 skalotteløg
½ dl friske krydderurter, fx kørvel, persille og dild
Tilbehør: 150 g pasta
Kom tomater i kvarte, skrællet agurk i grove stykker, løg, hvidløg og ketchup i en hurtighakker eller foodprocessor. Hak det lidt groft.
Smag til med salt og peber og evt. chili, hvis salsaen ønskes stærk.
Kog pastaen.
Kog forårsløg i en dyb pande eller en stor gryde i 1 dl letsaltet vand
med olien i.
Kog uden låg – så alt vandet fordamper – til løgene er møre, men stadig har bid. Vend finthakket løg og krydderurter i lige før servering.
Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle.
Varm olien på panden ved kraftig varme.
Krydr kødet med peber. Brun hurtigt kødet på begge sider.
Skru ned til middel varme og steg 1 ½-2 minutter på hver side.
Krydr med salt.
Tips: Man kan nøjes med én af de nævnte krydderurter til forårsløgene.
Man kan også blande salvie eller koriander sammen med de tre nævnte
krydderurter, hvis man vil have en spændende blanding.
I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø.
Vil man have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.