Logo

Skindstegt mørksej med rødløgskompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g mørksejfilet med skind
5 stk rødløg
1 bundt forårsløg
1 spsk sukker
100 g smør
1 dl rødvinseddike
olie
salt
peber

Tip:
Fjern skel ved at trække en kniv hen langs skindsiden. Krydre mørksejfileterne med salt og lidt peber (eller andre krydreurter efter behag) og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken.

Mørksej:
Skær fileterne i portionsstykker og rids skindsiden med en skarp kniv. Steges kun på skindsiden, først ved stærk varme og dernæst ved svag varme. Overdæk evt. med alufolie til sidst. Er færdig når kødet er mælkehvidt.

Kompot af løg:
Rødløgene skæres i både og sauteres i en gryde med lidt olie. Tilsæt rødvinseddike og lad retten koge, indtil eddiken er næsten væk. Tilsæt herefter 1 bdt snittet forårsløg, sukker og smør. Justér retten med salt, peber og sukker.

Servér retten med nye kartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 628 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her