600 g lyssejfilet med skind
30 cherrytomater
1 rødløg
frisk timian
1 tsk sukker
balsamico
1 bundt basilikum
½ citron usprøjtet
½ fed hvidløg
1 spsk pinjekerner
olivenolie
salt
peber
Bagte tomater:
Begynd her. Tomaterne halveres og placeres i et ovnfast fad smurt med olie. Krydre med rødløg skåret i fine tern, frisk timian, sukker, salt, olivenolie og balsamico. Vend det hele og bag det i ovnen i ca. 30 min. ved 160 g Jo længere tid ved svag varme jo bedre smag i tomaterne. Men tiden kan forkortes ved højere varmeº.
Lyssejen:
Tip: Krydre fileten med salt og lidt peber (eller andre krydreurter efter behag) og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken.
Skær fileten i portionsstykker og krydre med lidt olie. Steges på skindsiden på en hed pande. Skru ned for blusset, når skindsiden er blevet gylden. Overdæk evt. med alufolie og lad den stege færdig fortsat med skindsiden nedad. Når kødet er blevet "mælkehvidt" er den færdig.
Puré:
Blend basilikum, skræl og saft af ½ citron, pinjekerner, 2 spsk olivenolie og evt ½ fed hvidløg til det binder sammen.
Server små kartofler til retten.