500 g rejer med skal
½ dl fintklippet dild
¼ tsk hvid peber
1-2 tsk citronsaft
4 skiver formbrød
2 spsk smør eller margarine
Mayonnaise:
1 æggeblomme
1 spsk sennep
¼ spsk vineddike
½ tsk salt
2 ½ dl olie
Pynt: stenbiderrogn, dildkviste
Begynd med mayonaisen:
Bland æggeblommer, sennep, vineddike og salt i en skål
Hæld olien i i en tynd stråle under stadig piskning, stil mayonnaisen køligt.
Pil rejerne og hak dem groft.
Bland rejer og dild med 1 dl mayonnaisen.
Smag til med hvid peber og citronsaft.
Stik 4 cirkler ud af brødet med et glas.
Steg brødet sprødt i fedtstoffet.
Læg brødet på tallerkener, fordel fyldet på dem.
Pynt med stenbidderrogn og dildkviste, og serveres straks.
Egnsret