2 personer
4 dobbelte sildefileter
1 spsk dijonsennep
rugmel
1 stort rødløg skåret i ringe
Lage:
1 dl vineddike
1 dl sukker
2 stk laurbær
5 sorte peberkorn
frisk timian
lidt olie og smør til stegning
salt og peber
En dejlig frokostret her serveret til aften evt. med kogte kartofler til.
Kog lagen igennem 4 - 5 minutter. Tag den fra blusset og lad den afkøle. Sigt lagen. Klip evt. den lille finne af sildene og læg dem på et rent skærebræt med skindsiden ned af. Smør indersiden med sennep og krydr med salt og peber. Læg sildefileterne dobbelt og vend dem i lidt rugmel. Varm lidt olie og smør på en pande og steg sildefileterne ca 2 - 3 minutter på hver side. Krydr igen med salt og peber. Læg sildefileterne i en ovnfast fad, pynt med løgringene og hæld lagen henover. Sæt fadet i en varm ovn, 200ºC i yderligere 5 minutter. Server sildene lune.