300 g friske nudler
olie
Sauce:
3/16 dl vegetabilsk olie
3 fed knust hvidløg
2 små asiatiske chilipebre
⅓ dl soya sauce
3/16 dl kinesisk sesam pasta
½ cl sesam olie
3 grønne løg finthakkede
½ stykke ingefær finthakket
3/16 dl riseddike
⅓ dl sukker
1 3/16 dl kyllingebouillon
Garniture:
3/16 dl ristet sesam frø
1 3/16 dl gulerod julienne
frisk koriander
Kog nudlerne, til de er al dente.
Ryst vandet fra og skyl i koldt vand.
Lad dem dryppe godt af, og kom lidt vegetabilsk eller anden olie over.
Sauce:
I en halvstor kasserolle ophedes vegetabilsk olie og løgene sauteres. Tilsæt hvidløg, ingefær og chilipeber og lad det ophedes under omrøring. Sluk for varmen og tilsæt eddike, soya, sukker, sesam pasta og kyllingebouillon. Opvarm og lad simre i to minutter.
Tilsæt sesam olie.
Lad blandingen nedkøle til stuetemperatur.
Hæld saucen over de kolde nudler og lad bland det godt.
Anret salaten med sesamfrø, koriander og grønsagerne.