250 g hakket flæskekød
100 g ris
1 løg
1 æg
4 lange gule pebre
4 tomater
400 g cremefraiche 38%
svinefedt
paprika og salt
Pebrene skal helst have et lille stykke stilk på.
De skæres midt igennem på langs, fra spids til stilk, men de to halvdele skal hænge sammen ved stilken.
Frøstol og kerner fjernes.
Stil tomaterne "på hovedet" og skær et låg af bunden på dem.
Hul dem ud og gem kerner og frugtkød.
Kom lidt svinefedt i bunden af en gryde, varm det godt op og tilsæt det finthakkede løg.
Lad løget koge klart og tilsæt en strøget spiseskefuld paprika.
Lad det bruse op og tilsæt derefter det hakkede svinekød.
Det brunes godt igennem, hvorefter risen kommes i, efterfulgt af lidt vand.
Læg låg på og lad det småsnurre, indtil risen er mør.
Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand, men ikke mere end risen kan opsuge.
Når risen er kogt mør, stilles gryden til afkøling, og når den er bragt ned i temperatur, røres blandingen grundigt igennem med et æg og smages til med salt.
Smør et ovnfast fad med lidt svinefedt, fyld pebre og tomater med blan
dingen, læg låg på tomaterne og stil det hele i ovnen ved god varme.
Det udskrabede frugtkød fra tomaterne blandes med cremefraiche' en ved hjælp af en stavblender eller i en almindelig blender, og når pebrene og tomaterne i ovnen er begyndt at brune, hældes blandingen ned i det ovnfaste fad og evt. over peberfrugterne og tomaterne.
Efter endnu en tur i ovnen er retten klar til servering.