1 port.
100 g rensede sild (ca. 200 g urenset)
¾ spsk sennep
2 nip salt
¼ dl vand
½ spsk blød plantemargarine
Rens, skyl og udben sildene.
Pisk sennep, salt og vand sammen i en skål og læg sildene heri og lad dem trække 2-3 timer.
Tag sildene op og lad dem dryppe godt af i et dørslag.
Fold sildene sammen og vend dem i fintsigtet rugmel.
Steg sildene forsigtigt i margarinen, ca. 3 minutter på hver side.
Server sildene med nykogte kartofler, snittebønner, rå, revne gulerødder med appelsin og knækbrød med plantemargarine.
Næringsindhold i 1 port. sild, 2 mellemstore kartofler, 1 dl ærter, 1 ½ dl rå revne gulerødder med 2 stk knækbrød med blød plantemargarine
kj 2450, kcal 585, fibre 13,9 g, fedt 20,5 g (31E%), mættet fedt 4,4 g, flerumættet fedt 7,7g, P/S 1,7, kolesterol 90 mg.