8 sauté skiver af svinefilet ca. 200 g
Marinade:
1 ½ spsk olie
2 kviste frisk rosmarin
1 citron
5 enebær
1 fed hvidløg
salt og peber
evt. en kvist mynte til pynt
Bagte tomater:
250 – 300 g cocktailtomater eller cherrytomater
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
¼ tsk sukker
1 spsk olivenolie
Honning- senneps dressing:
¾ dl cremefraiche 18%
1 tsk Dijon sennep
1 tsk honning
evt. frisk estragon
Tilbehør:
500 g kartofler eller brød
Bagte tomater:
Pil stilken ud af tomaterne med en kniv, og skær dem i halve.
Læg tomaterne i et ovnfast fad. Hak hvidløg og skalotteløg fint.
Fordel løgene, sukker, olie, salt og peber over tomaterne.
Stil det i ovnen ved 145ºC ca. 1 time.
Lige før servering smages tomaterne til med lidt citronsaft.
Honning-/sennepsdressing:
Rør cremefraiche med sennep og honning. Smag til med citronsaft, salt, peber og evt. finthakket estragon.
Sauté skiver: Lav marinaden af olie, fintklippet rosmarin, fintrevet skal af ½ citron, knust enebær, finthakket hvidløg, salt og peber.
Lad en pande blive godt varm ved kraftig varme.
Dyb sauté skiverne i marinaden og læg dem på panden.
Når alle skiver er på panden, vendes de straks. Når alle er vendt, tages de straks af panden og er klar til servering.
Tallerkenanretning:
Anret kødet oven på tomaterne fra ovnen og læg en tynd streg af saucen omkring.
Pynt evt. med en kvist mynte.
Server kartofler eller brød til.