Auberginen har en mild smag og aroma, som kommer særligt til sin ret, når den bliver grillet. Det er også bedre, hvis man ikke vil have for meget fedt, for steger man skiver af aubergine i olie på panden, suger de som trækpapir.
1-2 spsk fin olivenolie
1 fed hvidløg
1 lille aubergine
60 g Mozzarella ost
12 basilikumblade
salt og friskkværnet peber
1 focaccia
Pil hvidløgsfedet, mas det med den brede side af en kniv og kom det i en lille skål med olivenolie. Lad olien stå en halv times tid, mens grillen - ovnens, udendørs eller grillpande - bliver varm.
Når grillen er klar: skær auberginen i ca. 1 cm brede skiver på langs. Pensl dem med lidt hvidløgs-olivenolie på begge sider, læg dem på bagepapir på en plade og grill dem på begge sider, til de er lysebrune. Drys med salt og peber og lad dem køle af
Skær osten i ½ cm tynde skiver. Læg aubergineskiverne på brødet. Fordel osten ovenpå og drys med salt og peber. Drys basilikumbladene over og klap den anden halvdel af bollen over.
Har du ikke frisk basilikum gør en klat pesto underværker.