Fisken i en sandwich, skal ifølge sagens natur skal være ganske benløs, uanset hvilket køn eller alder, der spiser den.
Sværdfisken med det drabelige navn, kommer fra sydlige farvande og har en meget karakteristisk smag. Den fås nogle gange frisk og ellers ofte frossen. Skal man finde en erstatning, kommer sildehaj tættest på.
1 filet af fisk på ca. 150g fx sværdfisk, sildehaj, tun, helleflynder, makrel
salt og friskkværnet peber
olivenolie
citronsaft
2 spsk tapenade
salat
2 skiver grahomsbrød eller italiensk brød
1. Drys fisken med salt og peber og steg den i lidt olie på en pande, eller pensl den med olie og grill den, til den er hvid helt igennem. Læg den på et fad og dryp lidt olie og citronsaft over.
2. Læg salat på den ene skive brød. Læg fisken ovenpå og kom et par spiseskefulde tapenade på fisken. Læg lidt salat ovenpå og klap sammen med den sidste skive brød.
Skal det gå i en håndevending, går dåsetun og et hårdkogt æg i skiver fremragende sammen med tapenaden. Så er det altså bare en anden sandwich.