2 stk
6 tynde strimler stribet bacon uden svær
2 aflange brød, miniflûtes el. lign.
45 g blødt smør
lidt tomatpickles
nogle krøllede endivie- eller lollo rosa salatblade
2 små tomater i skiver
2 hårdkogte æg i skiver
salt og peber
1 spsk mayonnaise (kan udelades)
persillekviste til pynt
Tørsteg eller grill baconstrimlerne, til de er sprøde og gyldne.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Skær brødene igennem på langs (men ikke helt igennem).
Åbn dem og smør hver side.
Læg lidt tomatpickles hen ad hver enkelt.
Arranger krøllede salatblade på den ene side af brødene og tomatskiver ovenpå.
Læg æggeskiverne taglagt ved siden af tomatskiverne.
Krydr med salt og peber og smør derefter æggeskiverne med mayonnaise om ønsket.
Læg bacon over og pynt med persillekviste.
Variation: Brug skiver af kogt, kold pølse i stedet for bacon.