Logo

Sandart stegt på skindet med aubergine og rabarbersauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 personer)
 
1 side sandart (500-600 g)
1 middelstor aubergine
4 stilke vinrabarber
1 dl krydret rødvin
50 g stødt melis
Vindruekerneolie til stegning samt salt, peber
 
Fjern ben omhyggeligt fra fileten.
Skrab og/eller træk de store skæl af med en fladtang eller stor pin­cet. Rids skindet og gnid fileten med salt og peber.
Lad den hvile i "stuetemperatur" en halv times tid.
Skær auberginen i 6-8 skiver.
Steg dem i meget varm olie.
De skal være sprøde udenpå og bløde i midten.
Læg dem på fedtsugende papir og hold dem derefter varme i ovnen.
 
Vask rabarberne og skær dem i stykker a 3-4 cm.
Kog vin og sukker op og lad derefter rabarberstyk­kerne dampe møre i lagen.
Tag dem op med en hul­ske og kog vinlagen ind til en tynd sirup.
Hæld rabar­berne tilbage i lagen og læg låg på, så saucen hol­der sig varm.
Del sandarrlileten i 2 eller 4 stykker og steg dem i lidt olie på skindsiden i 6-8 minutter, indtil kødsiden skifter farve til mælkehvidt.
Anbring 3-4 aubergineskiver i et lille "bjerg" midt på den varme tallerken og anret fisken ovenpå med den sprøde skindside opad.
Hæld rabarbersaucen i en tynd stribe rundt om og server.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.044 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her