3 spsk olivenolie
150 g finthakket løg
1 spsk finthakket hvidløg
500 g modne tomater
100 g konc. tomatpuré
1 spsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
1 laurbærblad
1 tsk sukker
salt, friskkværnet sort peber
Opvarm olivenolien i en gryde og kog de finthakkede løg møre i 10 min. til de er møre og gennemsigtige, men ikke brunede.
Tilsæt hvidløg og snur videre et par minutter.
Tilsæt resten (minus salt og peber) og snur videre udækket under
lejlighedsvis omrøring i 1 time.
Fjern laurbærbladet og gnid saucen gennem en sigte eller gi' den en tur
i blenderen.
Smag til med salt og peber.
I stedet for friske tomater kan anvendes en tilsvarende mængde fra
dåse. Det er sjældent man får modne tomater medmindre man dyrker
dem selv.
I stedet for tørrede krydderurter kan anvendes friske. Det anbefales.
Strø med gavmild hånd denne sauce ud over din hjemmegjorte pizza.