Saltede citroner er en marokkansk specialitet der fortjener langt større udbredelse - også i Danmark. Citronerne er fantastiske, skåret i skiver eller bidder i mange gryderetter og saucer. De kan laves helt 'rene' uden krydderierne {nellike, kanel og laurbærblade}, men mange kan godt lide at lege lidt med smagen.
6 + 2 usprøjtede citroner
6 spsk groft, gråt havsalt ("sel gris")
6 nelliker
2 stænger kanel (ca. 10 cm ialt)
4 friske eller tørrede laurbærblade
120 g groft, gråt havsalt
Skær et kors lodret i 6 af citronerne - trekvart igennem, så de hænger sammen i stilkenden.
Kom 1 spsk salt i hver citron og pak dem tæt i et sylteglas med bred åbning.
Fordel krydderier og laurbærblade mellem citronerne.
Hæld resten af saltet over.
Pres de 2 sidste citroner og hæld saften over.
Hæld kogende vand på, til det dækker.
Luk og lad citronerne trække mindst to uger.
Opbevar glasset på køl.
Ved brug fiskes en citron op, skylles i koldt vand og duppes tør.
Kasser citronkødet og brug kun skallen i forskellige retter.