12 personer!
2 flåede søtunger a 400 g
Smør, olivenolie til stegning
4 spsk kapers
2 hakkede skalotteløg
1 dl Noilly Prat eller hvidvin
2 spsk hakket bredbladet persille
Citronsaft
3 dl god fiskefond
1 kvist rosmarin
30 g smør
Salt, peber
Klip finner og hoved af søtungerne.
Sæt en stor pande med plads til begge søtunger over på komfuret.
Kom olivenolie og smør på panden, læg søtungerne på sammen med rosmarinkvisten, når smørret bruser, og brun dem på begge sider.
Stil panden med søtungerne i ovnen ved 200°.
Tag søtungerne ud, når de er færdige (kødet skal gå nemt fra benene), læg dem på en tallerken og hold dem varme under et stykke alufolie.
Hæld skalotteløg og kapers i panden og sauter, uden at det tager farve.
Tilsæt Noilly Prat og kog ind.
Tilsæt fiskefond og kog ned til det halve.
Pisk op med smør og smag til med salt, peber, citronsaft og hakket persille.
Anret fisken på to varme tallerkener og hæld saucen over.
Retten bliver ekstra dejlig, hvis den serveres med nye kartofler og/eller artiskokker eller som på fotoet en saute af hestebønner, kantarel og tomat.