Logo

Søtunger med kapers og persille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

12 personer!
 
2 flåede søtunger a 400 g
Smør, olive­nolie til stegning
4 spsk kapers
2 hakkede skalotteløg
1 dl Noilly Prat eller hvidvin
2 spsk hakket bredbladet persil­le
Citronsaft
3 dl god fiskefond
1 kvist rosmarin
30 g smør
Salt, peber
 
Klip finner og hoved af søtungerne.
Sæt en stor pande med plads til begge søtunger over på komfuret.
Kom olivenolie og smør på panden, læg søtungerne på sammen med rosmarinkvisten, når smørret bruser, og brun dem på begge sider.
Stil panden med søtungerne i ovnen ved 200°.
Tag søtungerne ud, når de er færdige (kødet skal gå nemt fra benene), læg dem på en tallerken og hold dem varme under et stykke alufolie.
Hæld skalotteløg og kapers i panden og sauter, uden at det tager farve.
Tilsæt Noilly Prat og kog ind.
Tilsæt fiskefond og kog ned til det halve.
Pisk op med smør og smag til med salt, peber, citronsaft og hak­ket persille.
Anret fisken på to varme tallerkener og hæld saucen over.
Retten bliver ekstra dejlig, hvis den serve­res med nye kartofler og/eller artiskokker ­eller som på fotoet en saute af hestebøn­ner, kantarel og tomat.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.010 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her