4 personer
8 søtungefilet
4 bananer
70 g usaltet smør
1 ½ citron
jordnøddeolie
hvedemel
fint salt
peber fra kværn
Denne forbindelse mellem søtunge og banan, som kunne hidrøre fra det nye franske køkken, er i virkeligheden kreeret i 1930'erne
Læg hver søtungefilet mellem to stykker køkkenfilm og tryk dem flade, så de ikke trækker sig sammen under stegningen. Fjern filmen. Fileterne drysses med salt og peber og vendes i hvedemel; ryst det overskydende af. Bananerne skrælles og flækkes på langs. Skræl en citron og skær frugtkødet fri fra hinderne med en lille spids kniv. Skær frugtkødet i små tern.
Varm 15 g smør og en smule olie på en fiskepande, læg fiskefileterne på (indersiden først) og steg dem i 3-4 minutter på hver side. Imens varmes 15 g smør på en anden pande; læg de flækkede bananer på panden og steg dem gyldne på begge sider (først den runde).
Resten af smørret varmes på en lille pande, til det er næsten nøddebrunt. Tilsæt citronstykkerne og saften af den halve citron. Fordel søtungefileterne på tallerkener. På hver filet lægges en halv banan. Fordel citronsmørret over dem og server straks.