4 pers.
700 g søtunger
20 g smør
4 gulerødder
2 porrer
2 kviste frisk estragon
800 g nye kartofler
20 g smør
1 tsk havsalt
2 knivspids peber
½ bundt frisk persille
Søtungen fileteres i det ønskede antal portioner (eller lad din fiskehandler gøre det for dig).
Gulerødder og porrer skæres i ca. 1 cm tykke strimler og skylles grundigt.
Varm ovnen til 200°C.
Lav et stykke madfolie til hver filet, stort nok til at hver enkelt filét kan pakkes ind sammen med grønsagerne.
Fordel gulerødder og porre i foliestykkerne.
Læg en søtungefilet i hvert stykke samt en klat smør, lidt salt, peber og estragon.
Pak folie om fisken så lukningerne vender opad.
Vask kartoflerne grundigt og kog dem i vand, ca. 20 minutter.
Når kartoflerne har kogt i 4-5 minutter sættes foliepakkerne i den forvarmede ovn og bages i ca. 15 minutter.
Hæld vandet fra kartoflerne og vend dem i smør samt persille, salt og peber efter behag.
Fisken serveres i pakkerne, så de spisende selv får lov til at åbne dem.